16

dic 2022

Parlem de Stèphane Brizé

16 de Diciembre de 2022. Santiago Mateu Blasco

Actor, escriptor i director de cinema, va nàixer a França l’any 1966, té una llarga filmografia, però ací ens interessa esmentar especialment la seua trilogia laboral que s'inicia amb "La ley del mercado" , i ha seguit amb "En guerre" i "Un autre monde".


Filmografia

L’any 1993 realitza el seu primer curtmetratge Bleu dommage amb el qual obté el Gran Premi del Festival de Cognac. Amb el seu primer llargmetratge Le bleu des villes (1999) aconsegueix el Premi al Millor Guió a Deauville. En la seua filmografia destaca Le bleu des villes (1999), L'oeil qui traine (1996), Bleu dommage (1993), No estoy hecho para ser amado (2005), Mademoiselle Chambon (2009), Quelques heures de printemps (2012) i El jardín de Jeanette (2016).

En aquest article analitzarem dos de les pelis de la trilogia, la “Ley del Mercado” i “Un nuevo mundo” ja que l’anàlisi de la películ·la “ La Guerra silenciosa” l’hem deixat per a un article específic. De la mirada conjunta de la trilogia podem obtindre una mirada crua però vinculada amb un cinema social sense massa concessions melodramàtiques ni pamplines estètiques. El cinema de Brizé es situa ben a prop del neorealisme amb una bona dosi de crítica i denuncia social. Brizé pren partit per allò que mostra, i com en un exercici de demostració estètica evidencia la deshumanització del món laboral.

Podeu llegir en Documentos Asociados l'anàlisi per separat de les dos pelis d'aquest article. Afegim també, com material extra, un article d'opinió molt interessant de Javier Zurro sobre la trilogia de Stephane Brizé.

Últimas entradas